Over ons

Wij zijn Amelia McDonnell  en Hester van den Hummel, de verloskundigen van praktijk Lieveling. Wij hebben een sterke gezamenlijke visie: namelijk dat een zwangerschap en geboorte veelal natuurlijke gebeurtenissen zijn die weinig ingrijpen van buitenaf behoeven. Lees hier meer over onze werkwijze.

We hebben beide maar liefst drie keer het wonder van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en een kersverse baby in je armen mogen meemaken. Deze ervaringen hebben ons vak als verloskundige absoluut verrijkt. Mede hieruit voortvloeiend ervaarden we hoe belangrijk het is dat je als zwangere een zorgverlener naast je hebt staan die je volledig vertrouwd en die alle tijd en aandacht voor je heeft. Zo voel je je gehoord en gezien en dat levert fijne ervaringen op.

We hebben ook ervaren hoe belangrijk het is om in het werk als verloskundige, een gelijkgestemde collega te hebben. Een collega waarbij je aan een enkel woord al genoeg hebt, die je begrijpt, steunt, en het beste in je naar boven haalt. Dat hebben we ruimschoots in elkaar gevonden en dat is dan ook de drijvende kracht achter praktijk Lieveling.

Amelia (34) is geboren in Australië maar vanaf haar 3e levensjaar getogen in Strijen.
Ze startte haar carrière in het maatschappelijk werk en begeleidde veel gezinnen.
Amelia ging echter haar droom achterna en begon aan de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Tijdens de pittige opleiding mocht zij opnieuw moeder worden, hoe bijzonder. Ze slaagde met vlag en wimpel en werd in 2020 beëdigd tot verloskundige.

Hester (34) woont in Oud Beijerland maar is oorspronkelijk Zeeuwse. Met haar vroedvrouwen diploma (Antwerpen, 2008) en hbo-verpleegkunde diploma (Vlissingen, 2010) op zak, startte ze met werken als verloskundige in het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. In de jaren die volgden werkte ze als waarneemster voor diverse praktijken op Voorne-Putten. De behoefte naar kleinschaliger werken werd groter, daarom volgde er een verhuizing naar Nieuw Beijerland en werd Hester aldaar praktijkhouder. In die jaren werd duidelijk dat ze graag op een holistische manier wilde werken waarbij de zwangere echt centraal staat, ongeacht welke keuzes zij maakt. En zo ontstond op 01-01-2020 praktijk Lieveling!