Over ons

Wij zijn Amelia McDonnell en Hester van den Hummel, de verloskundigen van praktijk Lieveling. Wij hebben een sterke gezamenlijke visie: namelijk dat een zwangerschap en geboorte veelal natuurlijke gebeurtenissen zijn die weinig ingrijpen van buitenaf behoeven. Lees hier meer over onze werkwijze.

We hebben beide maar liefst drie keer het wonder van zwanger worden, zwanger zijn, bevallen en een kersverse baby in je armen mogen meemaken. Deze ervaringen hebben ons vak als verloskundige absoluut verrijkt. Mede hieruit voortvloeiend ervaarden we hoe belangrijk het is dat je als zwangere een zorgverlener naast je hebt staan die je volledig vertrouwd en die alle tijd en aandacht voor je heeft. Zo voel je je gehoord en gezien en dat levert fijne ervaringen op.

We hebben ook ervaren hoe belangrijk het is om in het werk als verloskundige, een gelijkgestemde collega te hebben. Een collega waarbij je aan een enkel woord al genoeg hebt, die je begrijpt, steunt, en het beste in je naar boven haalt. Dat hebben we ruimschoots in elkaar gevonden en dat is dan ook de drijvende kracht achter praktijk Lieveling.

We zijn dan ook meer dan blij te kunnen melden dat de drijvende kracht achter praktijk Lieveling is uitgebreid met onze fijne collega Fleur van Reeuwijk (23). Zij is een bevlogen verloskundige, in 2021 afgestudeerd en ondersteunt ons in alle werkzaamheden binnen de praktijk. De meeste jonge verloskundigen weten vaak nog niet goed welke kant zij op willen in het vak, in tegenstelling tot Fleur: kleinschalig werken, zorg op maat met rust en vertrouwen; dat is wat zij wil en waar ze goed in is. Een fijne aanvulling in de praktijk! Fleur zorgt ervoor dat wij met een gerust hart een vrije dag kunnen hebben, een scholing kunnen volgen of op vakantie kunnen gaan.

Amelia McDonnell (36) is geboren in Australië maar vanaf haar 3e levensjaar getogen in Strijen.
Ze startte haar carrière in het maatschappelijk werk en begeleidde veel gezinnen.
Amelia ging echter haar droom achterna en begon aan de opleiding tot verloskundige in Rotterdam. Tijdens de pittige opleiding mocht zij opnieuw moeder worden, hoe bijzonder! Ze slaagde met vlag en wimpel en werd in 2020 beëdigd tot verloskundige. Amelia wordt vaak geprezen om haar kalmte, humor en haar talent voor goed luisteren. Ze is als een leeuwin als het gaat om jouw grenzen en wensen, waar nodig.

Hester van den Hummel (36) woont in Oud Beijerland maar is oorspronkelijk Zeeuwse. Met haar vroedvrouwen diploma (Antwerpen, 2008) en hbo-verpleegkunde diploma (Vlissingen, 2010) op zak, startte ze met werken als verloskundige in het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse. In de jaren die volgden werkte ze als waarneemster voor diverse praktijken op Voorne-Putten. De behoefte naar kleinschaliger werken werd groter, daarom volgde er een verhuizing naar de Hoeksche Waard en werd Hester praktijkeigenaar van een kleine dorpspraktijk in Nieuw-Beijerland. In die jaren werd duidelijk dat ze graag op een holistische manier wilde werken waarbij de zwangere echt centraal staat, ongeacht welke keuzes zij maakt.
Die wens werd op 01-01-2020 werkelijkheid: de geboorte van praktijk Lieveling!
Je hart volgen en doen wat je het liefste doet, dat is Hester ten voeten uit. Haar vertrouwen in het natuurlijke proces van zwanger zijn en geboorte is immens groot en altijd haar uitgangspunt.